Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning beëdigt voor de tweede keer nieuwe Zweedse premier

1 december 2021 · Leestijd 2 min

De Zweedse koning Carl Gustaf heeft voor de tweede keer Magdalena Andersson beëdigd als premier van het Scandinavische land. Samen met kroonprinses Victoria was de vorst ook aanwezig bij een speciale vergadering van de nieuwe regering van Zweden.

Na haar eerste beëdiging was Andersson slechts zeven uur premier. Nu hoopt ze langer aan te blijven en kon ze dinsdag tijdens een speciale zitting de nieuwe ministersploeg voorstellen aan de koning. Bij die vergadering sprak Carl Gustaf de ministers toe. En kon hij, naar eigen zeggen, voor het eerst "Fru statsminister" (Mevrouw de minister-president) zeggen.

Carl Gustaf opende daarna de vergadering en luisterde naar het verslag dat de voorzitter van de Riksdag, het Zweedse parlement, over de totstandkoming van de nieuwe regeringsploeg. Daarna was het de taak aan Carl Gustaf om de komst van de nieuwe regering te bekrachtigen.

Na het officiële gedeelte, dat live door de Zweedse publieke omroep SVT werd uitgezonden, bleven Victoria en Carl Gustaf bij de eerste vergadering van de nieuwe regering.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--