Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning belt met Protestantse Kerk Nederland

1 april 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft woensdagochtend gebeld met ds. René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk Nederland (PKN). Dat meldt het kerkgenootschap op de website.

In het telefoongesprek sprak de koning met de scriba - de hoogste secretaris van de PKN - over het Paasfeest dat over een kleine twee weken plaatsvindt, en gaf hij aan dat het juist rond deze periode moeilijk is om als kerkgemeenten niet samen te kunnen komen. Ook zei de koning dat hij het werk van predikanten, kerkelijk werkers en geestelijk verzorgers zeer waardeert. 

De koning had ook aandacht voor tal van initiatieven die nu georganiseerd worden om het kerkelijk leven ondanks de coronacrisis vorm te geven, zoals het platform #Nietalleen waar ook de EO onderdeel van uitmaakt. Tot slot wenste de koning de kerken "sterkte, gezondheid en hoop op wederopstanding" toe. 

De Reuver kijkt terug op een bijzonder telefoongsprek. “Ik waardeer het bijzonder dat de koning op deze manier meeleeft met de kerk, landelijk en lokaal, en ons allen een hart onder de riem steekt", zegt hij. "De koning ziet en waardeert de grote creativiteit en geestdrift waarmee velen zich inzetten om ook in deze tijd het Evangelie te delen en mensen nabij te zijn. Het meeleven van de koning is een grote stimulans om juist in deze crisistijd, vanuit het licht van Pasen, elkaar in geloof, hoop en liefde nabij te zijn.”

Heb jij hulp nodig? Kijk dan op de website van het platform Niet Alleen.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--