Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Carl Gustaf: "We kunnen ervoor kiezen het tij te keren"

27 augustus 2021 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De Zweedse koning Carl Gustaf heeft donderdagavond een toespraak gehouden tijdens een speciale tv-uitzending voor het Wereld Natuur Fonds (WWF). Het programma op de commerciële zender TV4 was ter ere van het 50-jarig bestaan van de Zweedse tak van de organisatie.

Carl Gustaf had zijn speech van tevoren opgenomen op Djurgården, het op één na grootste eiland van de hoofdstad Stockholm. De vorst vertelde dat hij als kind al graag in de natuur was en dat hij later steeds meer geïnteresseerd raakte in de natuur. "Ik heb vijftig jaar, een halve eeuw, het voorrecht gehad om betrokken te zijn bij het Wereld Natuur Fonds. Zo heb ik de ontwikkelingen op het gebied van milieu en klimaat gevolgd. Vaak met angst. Maar ook met hoop", zei hij.

Bevers

"Helaas hebben wij mensen het vermogen om grote schade toe te brengen aan de natuur. Maar gelukkig hebben we ook de mogelijkheid om het juiste te doen", ging de vorst verder. Hij zei dat door de inspanningen van het WWF veel natuur behouden is gebleven of weer is hersteld. "Er zijn eindelijk weer bevers rond het slot Drottningholm", vertelde Carl Gustaf met enige trots. Het laat volgens hem zien dat mensen kunnen zorgen dat het natuurlijk evenwicht weer wordt hersteld.

"We kunnen ervoor kiezen het tij te keren, verantwoordelijkheid te nemen voor onze planeet voor de generaties die na ons komen", zei hij aan het eind van zijn toespraak. "Daarbij speelt het Wereld Natuur Fonds een belangrijke rol. En ik wil graag iedereen bedanken die ervoor heeft gekozen om mee te doen en het werk van het fonds op verschillende manieren te ondersteunen."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--