Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Britse koning Charles en zijn familieleden vieren Pasen in Windsor

31 maart 2024 · Leestijd 2 min

De Britse koninklijke familie is op eerste paasdag geheel volgens traditie bij elkaar gekomen in Windsor. In de St George's Chapel werd een speciale kerkdienst gehouden. Prins William en zijn gezin waren zondag de grote afwezigen, maar koning Charles was wél van de partij. Bekijk de foto's hieronder.

Jaarlijks verzamelen de Britse royals zich bij de St George's Chapel, vlakbij Windsor Castle, om Pasen te vieren. De kerkdienst is dit jaar extra bijzonder, vanwege het publieke optreden van koning Charles. De Britse vorst lijdt aan een vorm van kanker en legt daarom zijn openbare taken neer. William en Catherine, de prins en prinses van Wales zijn vandaag de grote afwezigen. Ook hun drie kinderen George, Charlotte en Louis, zijn er dit jaar niet bij. Sinds Catherine bekend heeft gemaakt dat ook bij haar kanker is geconstateerd, heeft het gezin zich (tijdelijk) teruggetrokken uit de openbaarheid.

Koning Charles viert Pasen met familieleden

Zoals gezegd is koning Charles zondag bij de kerkdienst aanwezig. Als vanzelfsprekend geeft ook zijn vrouw koningin Camilla acte de présence. Verder laten prinses Anne, prins Andrew, prins Edward en zijn vrouw Sophie hun gezicht zien. Ook Sarah Ferguson is van de partij.

Lees verder onder de foto's.

charles_camilla
Koning Charles en koningin Camilla.
charles_camilla
anne_windsor_2024
Prinses Anne.
anne_sarah ferguson
Prinses Anne en Sarah Ferguson.
Sarah ferguson_2024
Sarah Ferguson, de ex-vrouw van prins Andrew.
edward_sophie
Prins Edward en zijn vrouw Sophie.
edward_sophie
Edward en Sophie, de hertog en hertogin van Edinburgh.

Ontmoeting met het publiek

Na het bijwonen van de paasmis neemt koning Charles de tijd om het wachtende publiek te groeten. Samen met zijn vrouw koningin Camilla maakt hij een praatje met de mensen op de eerste rij en schudt hij handen. Artsen hadden Charles geadviseerd om tijdens zijn behandeling het contact met mensen te beperken. Dat weerhield de Britse vorst er niet van toch naar het toegestroomde publiek te gaan. Velen wensen Charles beterschap en een vrolijk Pasen toe, zo melden Britse media.

charles_camilla
Het Britse koningspaar begroet de belangstellenden tijdens Eerste Paasdag op zondag 31 maart.
camilla_2024
Koningin Camilla zwaait naar het publiek.
charles_2024
Ook de ouderen krijgen alle aandacht.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--