Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Net binnen: kanker gevonden bij Catherine, de prinses van Wales

22 maart 2024 · Leestijd 2 min

De gezondheid van Catherine, de prinses van Wales, houdt de gemoederen al een tijd flink bezig. Vandaag geeft de prinses een update op de sociale media van haar en haar man prins William.

Buikoperatie

Begin dit jaar onderging Catherine een buikoperatie, waarna ze twee weken in het ziekenhuis verbleef. Het Britse hof deelde destijds dat zij in elk geval tot aan Pasen zou moeten herstellen. Op de sociale media van Kensington Palace werd toegelicht dat het paleis pas informatie over de gezondheid van de prinses van Wales naar buiten zal brengen wanneer dit relevant wordt geacht. Dat moment is nu aangebroken.

Kanker gevonden

In een bericht op sociale media deelt het prinselijk paar een video waarin Catherine te zien is. Ze start met haar dank uit te spreken voor alle beterschapswensen en steun van de afgelopen periode. Ook bedankt ze het medisch team dat haar heeft geopereerd. Bij de grote buikoperatie die de prinses van Wales begin dit jaar moest ondergaan werd er vanuit gegaan dat het geen kanker betrof. Helaas heeft onderzoek na de operatie anders uitgewezen. Momenteel ondergaat ze op aanraden van haar medisch team een preventieve chemokuur. Catherine vertelt dat het nieuws als een enorme schok kwam en dat zij en haar man prins William hun best doen om alles zo goed mogelijk te verwerken voor hun jonge gezin. Daarbij vragen ze om privacy en respect. Aan het einde van de boodschap benadrukt de prinses van Wales dat ze elke dag sterker wordt. Ze spreekt haar medeleven uit naar alle mensen die ook kanker hebben gehad en deelt dat het belangrijk is niet de hoop te verliezen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP, Instagram @princeandprincessofwales

Geschreven door

Sonja van Hal

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--