Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Update: Koning Charles trekt zich terug in Schotland

21 september 2022 · Leestijd 2 min

Koning Charles is een dag na de uitvaart van zijn moeder koningin Elizabeth naar Schotland vertrokken. Samen met koningin-gemalin Camilla stapte hij dinsdag op luchtmachtbasis Northolt bij Londen in een vliegtuig richting Aberdeen.

De Britse koninklijke familie neemt nog tot volgende week dinsdag een periode van rouw in acht. Tot die tijd zijn alle openbare bijeenkomsten en afspraken afgezegd.

Naar verwachting zal de koning naar Balmoral Castle gaan, waar de koningin eerder deze maand stierf. Charles heeft op het landgoed ook een eigen woning, Birkhall.

Charles brengt graag een deel van zijn tijd en vakanties door in Schotland. Het was ook de plek waar zijn moeder het gelukkigst was. De Schotse Hooglanden hadden een speciaal plekje in haar hart. Lees hier waarom ze zo hield van Schotland.

Staatsbezoek

Volgens The Telegraph zou koning Charles van plan zijn om volgende maand voor het eerst op staatsbezoek te gaan. De Britse krant meldt dat het een reis naar Frankrijk wordt. De Franse president Emmanuel Macron liet na het overlijden van koningin Elizabeth al weten dat hij Charles had uitgenodigd voor een bezoek. Macron was maandag ook in Londen voor de uitvaart van de vorstin.

Kroning

De kroning van koning Charles zal waarschijnlijk minder groots en minder duur worden dan die van zijn moeder koningin Elizabeth in 1953. De nieuwe vorst zou dat volgens diverse Britse media niet gepast vinden gezien veel Britse huishoudens moeilijk kunnen rondkomen. 

De kroning zal - volgens een traditie van maar liefst 900 jaar - plaatsvinden in Westminster Abbey. Een datum is er nog niet. Tussen de dood van koning George VI en de kroning van Elizabeth zat bijna 1 jaar en vier maanden. 

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--