Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Charles is trots op schoondochter Catherine

22 maart 2024 · Leestijd 3 min

Catherine, de prinses van Wales, maakte vandaag bekend dat ze momenteel een preventieve chemokuur ondergaat voor de kanker die bij haar is gevonden. Vanuit diverse hoeken worden steunbetuigingen aan haar, haar man prins William en hun gezin gedeeld, waaronder van haar schoonvader koning Charles.

Koning Charles is trots op zijn schoondochter

De Britse koning Charles zegt in een verklaring van Buckingham Palace trots te zijn op zijn "geliefde schoondochter", om de moed waarmee ze kenbaar heeft gemaakt aan kanker te lijden. Volgens het Britse hof is er de afgelopen weken nauw contact geweest tussen de koning en koningin en het gezin van prins William en zijn vrouw Catherine. In de verklaring staat verder dat koning Charles en koningin Camilla hun "liefde en steun zullen blijven geven aan de hele familie in deze moeilijke tijd". Bij koning Charles is recentelijk ook een vorm van kanker gevonden, hij is daarvoor momenteel onder behandeling.

Prins Harry en hertogin Meghan

Ook prins Harry en zijn vrouw Meghan geven een verklaring aan de Britse pers, waarin ze de prinses van Wales sterkte en gezondheid toewensen. "We wensen Kate en de familie sterkte en gezondheid toe en hopen dat ze privé en in alle rust kan herstellen", luidt de boodschap. Het is niet bekend of Harry en Meghan, die in Amerika wonen, contact hebben opgenomen met Catherine en haar man prins William.

Familie Middleton

James Middleton, de jongere broer van de prinses van Wales, heeft op Instagram een steunbetuiging aan zijn zus geplaatst. "Door de jaren heen hebben we samen veel bergen beklommen. Als familie zullen we ook deze berg samen met jou beklimmen", schrijft hij naar aanleiding van het verdrietige nieuws bij een jeugdfoto van zijn zus en hem.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschokte reacties uit de politiek

De Britse premier Rishi Sunak heeft zijn steun uitgesproken voor de prinses van Wales. "Mijn gedachten gaan uit naar de prinses van Wales, de prins van Wales, de koninklijke familie en in het bijzonder naar haar drie kinderen in deze moeilijke tijd", laat Sunak in een verklaring weten. "Ze heeft enorme moed getoond met haar verklaring van vandaag." Ook de premiers van Schotland, Wales en Noord-Ierland laten van zich horen en steken Catherine een hart onder de riem.

Steun overzees

Er is ook bericht vanuit de Verenigde Staten. Het Witte Huis wenst de prinses van Wales een volledig herstel toe. De Amerikaanse regering laat weten in gedachten bij haar te zijn, aldus een woordvoerder over het "verschrikkelijke" nieuws.

Bron: ANP

Geschreven door

Sonja van Hal

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--