Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Charles verbant prins Harry uit woning

2 maart 2023 · Leestijd 2 min

Harry en Meghan worden binnenkort uit Frogmore Cottage gezet, hun residentie in Groot-Britannië. Koning Charles heeft de sleutels van Frogmore Cottage, het huis van prins Harry, aan prins Andrew aangeboden.

Een Amerikaanse organisatie van Harry en zijn vrouw Meghan, Archewell, heeft bevestigd dat het paar is gevraagd het huis te verlaten. Het koppel heeft dan geen residentie meer in het Verenigd Koninkrijk, melden Britse media.

De laatste spullen van Harry en Meghan worden binnenkort naar Californië verscheept, waar het stel nu woont. Frogmore Cottage staat in Windsor en is onderdeel van het landgoed van koning Charles.

Tekst gaat verder onder foto

Harry and Meghan

Frogmore Cottage, dat ze hebben opgeknapt voor een gerapporteerde kostprijs van £ 2,4 miljoen pond, was een huwelijkscadeau geweest van koningin Elizabeth II in 2018. Toen het stel zo'n twee jaar later naar Californië verhuisde, hielden Harry en Meghan de cottage wel aan als hun Britse verblijf.

Het paar is zelden meer in het Verenigd Koninkrijk te vinden en daarom zou koning Charles besloten hebben de woning aan zijn jongere broer Andrew te geven. Die zou binnenkort zijn huidige woning, de luxueuze Royal Lodge, uit moeten omdat Charles de toelages van Andrew zou willen beperken. Daardoor zou de Royal Lodge, tot groot ongenoegen van Andrew, te duur voor hem worden.

Prins_Charles_en_prins_Andrew.jpg

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--