Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Felipe bekijkt winnende knutsels schoolwedstrijd

18 juni 2021 · Leestijd 2 min

Koning Felipe heeft donderdagavond in het koninklijk paleis El Pardo in Madrid de winnaars ontvangen van de schoolwedstrijd 'Wat is een koning voor jou?'. Deze wedstrijd heeft als doel om de koning en de kroon dichter bij de schoolkinderen te brengen en hen ook kennis te laten maken met de Spaanse grondwet.

Koning_Felipe_knutsels_schoolwedstrijd_2.jpg
Koning_Felipe_knutsels_schoolwedstrijd_1.jpg

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Voor de wedstrijd moesten Spaanse basisschoolkinderen iets maken waarmee zij uitbeelden wat een koning voor hen betekent. De ene knutselde een afbeelding van de koning op een kartonnen doos, de andere maakte een compleet kunstwerk van papier-maché.

Felipe kreeg een rondleiding langs de tentoonstelling van de winnende werken van deze editie. Daarbij sprak hij met leerlingen en docenten over hun creaties. Daarna volgden een aantal toespraken en ontmoette de koning nog andere leerlingen, leraren en familieleden.

Lees verder onder de foto's en video.

Het was de 39e keer dat de wedstrijd werd georganiseerd. In het begin namen alleen scholen uit Madrid deel aan de wedstrijd, maar begin deze eeuw vroeg Felipe aan zijn vader koning Juan Carlos om de wedstrijd uit te breiden tot nationaal niveau.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--