Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Felipe en Letizia bellen met Spaanse ziekenhuizen

25 april 2020 · Leestijd 2 min

Ook zaterdag heeft het Spaanse koningspaar weer gebeld over de coronacrisis. Dit keer kregen ziekenhuizen van de eilandengroep Balearen en de regio's Asturië en Catalonië, drie van de zeventien autonome gemeenschappen van Spanje, een telefoontje van Felipe en Letizia.

De koning en koningin belden met de manager van een ziekenhuis op Menorca, deel van de Balearen. Vervolgens ging er een belletje naar een ziekenhuis in de stad Oviedo, in Asturië, en als laatste werd een ziekenhuis in de Catalaanse hoofdstad Barcelona gebeld.

Lees verder onder de foto's.

Tijdens de drie gesprekken werden Felipe en Letizia bijgepraat over de impact van het coronavirus en de getroffen maatregelen in de regio's. Ook bedankte het koningspaar de zorginstellingen en wenste het veel steun aan alle medewerkers.

Net als andere royals werken ook Felipe en Letizia voornamelijk vanuit huis. Het koppel belt vrijwel dagelijks met allerlei organisaties over de coronacrisis.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--