Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Filip ontvangt president van Congo

9 juli 2020 · Leestijd 2 min

De Belgische koning Filip heeft woensdag Flix Tshisekedi, de president van Congo, op bezoek gehad. Dat maakte persbureau Belga donderdag bekend.

Tshisekedi verblijft sinds zaterdag in België en brengt naar eigen zeggen een privébezoek aan het land. De president zou er een tiental dagen blijven voor een medische check-up en ook om een aantal Belgische en andere Europese politici te zien. Zo heeft Tshisekedi dinsdag gesproken met de Belgische premier Sophie Wilmès. De foto bovenaan dit artikel is niet van het bezoek van deze week, maar van een eerder bezoek in 2019.

Koning Filip had vorige week, naar aanleiding van de 60e verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid, nog een brief aan Tshisekedi en het volk gestuurd waarin hij zijn diepste spijt betuigde over de Belgische wandaden in het land. Die brief en de bilaterale relaties tussen België en Congo zouden tijdens het gesprek met premier Wilmès besproken zijn.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--