Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Filip skypet met ouderen in verzorgingstehuis

23 maart 2020 · Leestijd 2 min

Bewoners van het verzorgingstehuis Notre-Dame de Lourdes in Luik kregen maandag een bijzonder videobelletje. Koning Filip sprak de ouderen vanwege de coronacrisis bemoedigende woorden toe via Skype, deelde het Belgische hof op Twitter.

Op Twitter werden twee foto's van het videogesprek gedeeld. Op een kiekje is te zien hoe een glimlachende Filip van achter zijn laptop kletst met de bewoners. Op de andere foto staat een groepje ouderen dat luistert naar de woorden van de koning.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ook Filips vrouw Mathilde en hun kinderen verrasten al verzorgingstehuizen. Zo bakten Elisabeth, Gabriël, Emmanuel en Eléonore zaterdag verse wafels voor ouderen. De koningin ging vorige week zondag samen met Emmanuel en Eléonore langs bij een verzorgingstehuis in Laken. Mathilde had bloemen en zelfgemaakte cupcakes voor de bewoners meegenomen, maar ging niet naar binnen. Het drietal zwaaide door het raam.

csm_Koningin_Mathilde_zwaait_naar_bewoners_1f180355bb.jpg

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Gesprek met premier

Net als koning Willem-Alexander heeft ook koning Filip van België maandag gekozen voor een telefonisch onderhoud met de premier. Zijn wekelijkse gesprek met de eerste minister Sophie Wilmès is doorgaans een persoonlijke ontmoeting op het paleis, maar in de coronacrisis is ook in België gekozen voor een telefonisch beraad.

Filip werkt zoveel mogelijk thuis. Hij belde maandag eerder al met president Sergio Mattarella van Italië. Dat deed hij in het licht van het geannuleerde staatsbezoek dat eigenlijk maandag van start zou gaan.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--