Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Harald bezorgt collega Abdullah primeur

2 maart 2020 · Leestijd 2 min

Koning Harald en zijn vrouw koningin Sonja zijn maandag officieel begonnen aan hun staatsbezoek aan Jordanië. Het Noorse koningspaar startte de dag met een ontmoeting met de Jordaanse koning Abdullah, koningin Rania en hun zoon kroonprins Hussein (25).

Na de ontmoeting in het Al Husseiniya Paleis in Amman stond er een lunch gepland. Die zou Harald en Sonja vast goed hebben gesmaakt, want er werden Noorse zeevruchten en visgerechten geserveerd.

Na de maaltijd stond er een seminar over toekomstige samenwerkingen tussen Noorwegen en Jordanië op het programma. De eerste dag van het driedaagse staatsbezoek wordt afgesloten met een banket.

Later in de week gaat het Noorse koningspaar ook naar Petra, de belangrijkste toeristische trekpleister van Jordanië en behorend tot het werelderfgoed.

Lees verder onder de foto's.

Koning Harald (83) en koningin Sonja (82) waren zondagavond al aangekomen in Jordanië. Voor de Noorse vorst is het zijn vijftigste staatsbezoek sinds zijn troonsbestijging in 1991. Het is de eerste keer dat hij een staatsbezoek brengt aan een land in het Midden-Oosten.

Twintig jaar geleden waren de Jordaanse koning en koningin wel al op bezoek in Noorwegen. Kijk, wat zag koning Abdullah er nog jong uit!

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--