Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Harald zoekt oplossing voor ophef rond dochter

20 juni 2019 · Leestijd 2 min

Koning Harald van Noorwegen heeft zich voor het eerst uitgelaten over de ophef rond zijn dochter prinses Märtha Louise. In gesprek met de Noorse staatsomroep NRK bevestigde hij dat er gesprekken zijn over het gebruik van haar titel bij commerciële activiteiten.

Een "lastige kwestie" is het volgens Harald zeker niet. "We kunnen op dit moment niet zeggen hoe ver we zijn. Maar we proberen tot een oplossing te komen", aldus de 82-jarige koning.

Harald deed zijn uitspraken tijdens een tournee langs enkele Noorse provincies. De koning had daarbij weer gezelschap van zijn vrouw koningin Sonja, die vorige week vanwege een infectie aan haar rechtervoet verstek moest laten gaan tijdens het Zuid-Koreaans staatsbezoek aan Noorwegen.

Ophef

Prinses Märtha Louise raakte vorige maand in opspraak toen ze meldde dat ze een relatie had met Durek Verrett. Niet om haar nieuwe liefde maar vooral omdat ze samen met hem op tournee ging en de toer in de markt was gezet als 'De prinses en de sjamaan'. Het Noorse hof liet hierop weten met haar te gaan praten over het gebruik van haar officiële titel bij commerciële activiteiten.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--