Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning jaagt dagdeel per jaar op Kroondomein

19 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander jaagt gemiddeld een dagdeel per jaar op het Kroondomein Het Loo. Ook andere familieleden of gasten die in het bezit zijn van een jachtakte doen dit incidenteel, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

De jacht wordt gedaan om overpopulatie te voorkomen. Bijna 90 procent komt voor rekening van professionele faunabeheerders die in dienst zijn bij het Koninklijk Huis. Als er leden van de familie jagen wordt dat "altijd onder een-op-eenbegeleiding en toezicht van de faunabeheerders" gedaan "vanwege hun kennis van de wildstand en het terrein".

Het Kroondomein gaat jaarlijks voor bepaalde tijd dicht. Vorige week sloot het Veluwse natuurgebied opnieuw, tot 25 december. Dat is mogelijk voor het laatst. Demissionair minister van Landbouw Carola Schouten bepaalde eerder deze maand dat de koning het gebied vanaf volgend jaar open moet houden, wil hij recht blijven houden op subsidie voor onderhoud.

Veel milieu- en faunabeschermers zijn het niet eens met de jaarlijkse sluiting. Ook is er kritiek op de miljoenensubsidie die de koning krijgt.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--