Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning op bezoek in tijdelijke Tweede Kamer

12 oktober 2021 · Leestijd 2 min

In het hart van de democratie liet koning Willem-Alexander maandag doorschemeren de landelijke politiek goed te volgen. De koning kreeg een rondleiding door het nieuwe gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. Op een vraag van een scholier uit Waalwijk vertelde de koning dat hij persoonlijk geïnteresseerd is, maar dat hij zich wegens het staatsrecht wat terughoudender moet opstellen.

Uit gesprekken met verschillende mensen die in het Kamergebouw werken, bleek dat Willem-Alexander goed op de hoogte is van de politieke actualiteit. Zo wist hij van een motie ingediend door D66'er Rob Jetten om meer ondersteuning voor Kamerleden te regelen. Toen Kamervoorzitter Vera Bergkamp vertelde over de haperende pedalen om de microfoons in de debatzaal te bedienen, vroeg de Koning of het met corona te maken had dat de microfoons even niet met knopjes bestuurd werden. Ook viel het hem op dat de Dienst Verslag en Redactie, die woordelijke verslagen van debatten schrijven, niet meer in het midden van de zaal zitten.

De leerlingen van de vmbo-klas die de koning sprak, waren met een idee voor een wetsvoorstel naar Den Haag gekomen om het minimumjeugdloon te verhogen. De koning kon niet zeggen wat hij daar persoonlijk van vond, maar toonde wel begrip voor het voorstel vanuit de leerlingen. Hij vroeg zich af of ze goed hadden nagedacht over de eventuele gevolgen voor de arbeidsmarkt. Zelf vroeg de koning of de scholieren zouden overwegen zelf ook terug te komen naar de Tweede Kamer, om debatten te volgen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--