Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning steekt katholieken een hart onder de riem

8 april 2020 · Leestijd 2 min

Op weg naar Pasen heeft koning Willem-Alexander woensdag gebeld met bisschop Van den Hende, voorzitter van de Nederlandse Bisschoppenconferentie en bisschop van Rotterdam. In het telefoongesprek uitte de koning zijn betrokkenheid en belangstelling voor de katholieken in Nederland in deze tijd van de coronacrisis, aldus het bisdom Rotterdam.

Bisschop Van den Hende omschreef de Kerk aan Willem-Alexander als "netwerk van liefde", dat ook verbinding zoekt wanneer je anderhalve meter afstand moet houden en niet bij elkaar kunt komen. Ook vertelde hij de koning over de pastorale en diaconale inzet van velen in de verschillende bisdommen, parochies en instellingen in het geheel van de samenleving.

Lockdown

"De wereld waarin wij leven is ons gemeenschappelijk huis", aldus de bisschop. "Juist ten tijde van het coronavirus kan ons dat inspireren en helpen om als burgers samen op te trekken en niet van elkaar te vervreemden. In die zin mag een lockdown nooit het hart van de mens betreffen."

Eerder op woensdag belde de koning met de voorzitter van het Centraal Joods Overleg (CJO) om de joden een goed Pesach te wensen, de feestdag waarop joden de uittocht uit Egypte herdenken. Afgelopen weken belde Willem-Alexander met meerdere zorginstellingen en bezocht hij onder andere met Máxima het RIVM.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--