Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Willem-Alexander draagt bijzondere stropdas tijdens bezoek aan Máxima MC

28 februari 2024 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander is woensdag langsgegaan bij het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Tijdens het bezoek ging het over vernieuwingen in het ziekenhuis. De koning droeg tijdens zijn bezoek een bijzondere stropdas en maakte hiermee een mooi gebaar naar de zorg. Lees en zie meer in dit artikel.

Volgens koning Willem-Alexander is het ontwikkelen van nieuwe innovaties in de zorg van belang voor heel Nederland. "Het is een onderwerp dat me interesseert" zo vertelde de koning. Hij kreeg een rondleiding langs vernieuwingen in het ziekenhuis en ging in gesprek over ontwikkelingen in de zorg.

Lees verder onder de foto.

willem-Alexander_veldhoven
Koning Willem-Alexander arriveert in Veldhoven.

Innovaties binnen de geboortezorg

Koning Willem-Alexander kreeg alles te horen over ontwikkelingen binnen de geboortezorg en er werd kennisgemaakt met de Bambi Belt. Dit is een innovatie die de hartslag, ademhaling en temperatuur van te vroeg geboren baby's meet zonder dat hiervoor elektroden op de huid hoeven te worden geplaatst. Willem-Alexander kreeg hier uitleg van een gynaecoloog, een kinderarts en een verpleegkundige. Ook sprak de koning met ouders van een te vroeg geboren kindje.

Lees verder onder de foto's.

willem-Alexander_veldhoven
De koning bekijkt een couveuse.
willem-Alexander_veldhoven
Koning Willem-Alexander bekijkt de Neonatale Intensive Care Unit-kamer.
willem-Alexander_veldhoven
willem-Alexander_veldhoven
Koning Willem-Alexander spreekt met de ouders van een te vroeg geboren baby.

Bijzondere stropdas

Koning Willem-Alexander droeg tijdens zijn bezoek aan het Máxima MC een heel bijzondere stropdas. Het kledingstuk is namelijk al meer dan twintig jaar in het bezit van de koning. De stropdas werd onder meer gedragen na de geboorte van prinses Ariane in 2007. Dat Willem-Alexander de das woensdag weer voor de dag haalde lijkt geen toeval te zijn, maar een mooi gebaar richting de zorg en ouders van te vroeg geboren kinderen. Toen prinses Ariane nog maar een paar weken oud was, werd ze opgenomen op de intensive care van de kinderafdeling van het Leids Universitair Medisch Centrum. De jonge prinses had waarschijnlijk een virale infectie opgelopen en knapte gelukkig weer snel op.

Ariane-geboorte
Prins Willem-Alexander met de pasgeboren prinses Ariane, april 2007.
willem-Alexander_veldhoven
Achter de gele stropdas van Willem-Alexander zit een betekenisvolle gedachte.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--