Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Willem-Alexander krijgt al bijzondere felicitatie

26 april 2021 · Leestijd 2 min

De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag "namens het Amerikaanse volk" koning Willem-Alexander alvast gefeliciteerd met zijn verjaardag. Daarnaast wenst hij "alle inwoners van het Koninkrijk der Nederlanden een gezonde en vreugdevolle Koningsdag".

In zijn bericht, dat hij via de Amerikaanse ambassade in Wassenaar heeft gedeeld, staat Biden stil bij "een van de langste ononderbroken, vreedzame relaties" die de Verenigde Staten onderhouden met welk land dan ook. De band is volgens de president gebaseerd op gedeelde waarden en verplichtingen op het gebied van mensenrechten, religieuze vrijheid, tolerantie en diversiteit.

Biden noemt ook de gezamenlijke strijd van de VS en Nederland tegen het coronavirus, waaronder de samenwerking van onderzoekers en bedrijven in het ontdekken, produceren en leveren van nieuwe vaccins. Daarnaast staat Biden stil bij het de langdurige samenwerking tussen de twee landen om zowel in het verleden als nu de vrede te bewaren. Daarbij refereert hij aan de Tweede Wereldoorlog en de aflopende strijd in Afghanistan.

Oranjefeest

Dinsdag wordt koning Willem-Alexander 54 jaar. Dat viert hij onder meer in Eindhoven. Houd de site en socials van Blauw Bloed in de gaten voor een liveblog, video's, foto's en meer!

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--