Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Koningin Elizabeth doet Harry en Meghan een verzoek’

10 februari 2020 · Leestijd 2 min

Prins Harry en zijn vrouw Meghan zijn over een paar weken waarschijnlijk terug in het Verenigd Koninkrijk. Koningin Elizabeth heeft haar kleinzoon gevraagd zich bij de rest van de koninklijke familie te voegen op Commonwealth Day op maandag 9 maart. Dat meldt The Sunday Times.

De Britse vorstin wenst de aanwezigheid van Harry en Meghan bij de speciale kerkdienst in Westminster Abbey die elk jaar plaatsvindt op Commonwealth Day. De tweede maandag van maart staat jaarlijks in het teken van het Gemenebest, dat bestaat uit 53 lidstaten waarvan koningin Elizabeth hoofd is.

Archie

Archie, het tien maanden oude zoontje van Harry en Meghan, vliegt volgens The Sunday Times dit keer met zijn ouders mee naar het Verenigd Koninkrijk. De vorige keer dat de hertog en hertogin van Sussex naar Londen vlogen bleef Archie in Canada.

Harry en Meghan kondigden vorige maand aan een stapje terug te doen binnen het koningshuis. Het stel gebruikt de titel zijne/hare koninklijke hoogheid niet langer en wil financieel onafhankelijk worden van de Britse koninklijke familie.

Lucratief klusje

De hertog en hertogin van Sussex verschenen vorige week voor het eerst weer samen in het openbaar. Het koppel was donderdagavond aanwezig bij een evenement van de bank JP Morgan in Miami. Harry, die ook een toesprak gaf, en Meghan zouden volgens Amerikaanse media minstens een half miljoen dollar hebben gekregen in ruil voor hun aanwezigheid.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--