Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Elizabeth ontmoet president Biden

3 juni 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth ontvangt volgende week de Amerikaanse president Joe Biden en zijn vrouw Jill op Windsor Castle. Dat heeft Buckingham Palace donderdag bekendgemaakt.

Het bezoek staat gepland op 13 juni. De Bidens zijn dan al in Engeland omdat de president vanuit Amerika overvliegt voor de G7-top in Carbis Bay in Cornwall. Het is het eerste buitenlandse bezoek dat Elizabeth krijgt sinds het overlijden van haar man prins Philip in april. De 95-jarige Queen ontving sinds het begin van de coronacrisis sowieso weinig gasten.

ANP-430988886.jpeg

Biden wordt met zijn aangekondigde komst naar Windsor Castle alweer de twaalfde Amerikaanse president die koningin Elizabeth ontmoet. In haar bijna 70-jarige regeringsperiode maakte ze alleen geen kennis met Harry S. Truman en Lyndon B. Johnson.

Biden had al eerder als vice-president onder Barack Obama contact met leden van het Britse koningshuis. Zo was hij erbij toen prins Charles en zijn vrouw Camilla het Witte Huis bezochten in 2015 en heeft hij een goede band met prins Harry. Hij ontmoette hem meerdere keren bij gelegenheden rond de door Harry bedachte Invictus Games.

De Amerikaanse president brengt op dinsdag 15 juni ook een bezoek aan de Belgische koning Filip in Brussel. Dat maakte het paleis donderdag bekend. Biden woont in de Belgische hoofdstad op 14 juni een NAVO-top bij en op 15 juni een Europees-Amerikaanse top.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--