Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Elizabeth opent speciaal ziekenhuis

19 februari 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth heeft woensdag in Londen de nieuwe locatie van het Royal ENT and Eastman Dental Hospital geopend. Het ziekenhuis is een samenvoeging van het Royal National Throat Nose and Ear Hospital en het Eastman Dental Hospital. Het ziekenhuis biedt specialistische behandelingen aan voor oor-, neus-, keel-, en tandaandoeningen.

De koningin kreeg een rondleiding in het ziekenhuis. Ze bezocht onder andere de tandartspraktijk, het centrum voor gehoorapparaten en de afdeling voor pediatrische behandelingen. Daar sprak Elizabeth ook met patiënten en werknemers. Ook ontmoette ze kinderen en families die meededen aan creatieve gezondheidssessies, die jonge patiënten moeten voorbereiden op hun behandeling.

Elizabeth was tijdens haar bezoek gehuld in een fel paarse jas met bijpassende hoed. Daarnaast droeg ze een parelketting en een broche van amethyst.

De Queen ontvangt een bos bloemen bij het specialistische ziekenhuis in Londen.
De Queen ontvangt een bos bloemen bij het specialistische ziekenhuis in Londen.

Lees verder onderde foto.

Beugel

Koningin Elizabeth haalde woensdag tijdens de opening van een nieuw tandheelkundig ziekenhuis in Londen herinneringen op. Zo vertelde de vorstin er dat ze als kind zelf een beugel heeft gehad. 

"Ik had een beugel, maar dat is gelukkig heel lang geleden", zei de 93-jarige Queen. Elizabeth ontmoette een 10-jarige jongen voor wie een beugel werd gemaakt. De koningin stelde hem gerust. "Ik denk dat het het waard is uiteindelijk."

De koningin is niet het enige lid van het Britse koninklijk huis dat een beugel heeft gehad. Ook onder anderen haar kleinkinderen prins Harry, prinses Beatrice en prinses Eugenie gingen als kind met slotjes door het leven.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--