Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Letizia ontdaan door gruwelijk familiedrama

12 juni 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Letizia van Spanje heeft met ontzetting gereageerd op de vondst van het lichaam van een vermist meisje op de zeebodem bij Tenerife. De echtgenote van koning Felipe sprak vrijdag tijdens de sluitingsceremonie van een vrouwenconventie en haalde het nieuws daarbij aan.

Letizia zei mee te leven met de familie van het slachtoffer, de pas 6-jarige Olivia Gimeno. "Het was moeilijk om me te concentreren vanochtend met het nieuws dat ons de afgelopen uren heeft bereikt. Ik wil graag mijn diepste medeleven betuigen aan haar familie", aldus de koningin.

Olivia werd sinds 27 april vermist toen ze werd ontvoerd door haar vader. De 37-jarige man was gescheiden van de moeder Beatriz en liet haar weten dat hij Olivia en haar zusje niet meer zou terugbrengen en dat ze hen nooit meer zou zien.

Op zee werd een bootje waarvan Gimeno de eigenaar is dobberend aangetroffen. Na lang zoeken met onder meer een schip van het Spaanse Oceanografisch Instituut is door een robot duizend meter onder de zeespiegel en circa 5,5 kilometer uit de kust van Tenerife een grote tas gevonden met het lichaam van het meisje. De tas lag vastgebonden aan een anker op de bodem. Van haar zusje van 1 jaar oud en van de vader is nog geen spoor gevonden.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--