Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima ontvangt Indonesische minister op paleis

1 juli 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima spreekt donderdag in Paleis Huis ten Bosch met de minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Indonesië, Retno Marsudi. Het gesprek gaat over de toegankelijkheid van financiële diensten. Indonesië zit binnenkort de G20-voor, de groep rijke landen die praten over de economie.

Máxima is speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) en erevoorzitter van het Mondiale Samenwerkingsverband voor Financiële Inclusie (GPFI) van de G20. Zij zet zich sinds 2009 als UNSGSA wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken en hiermee kansen op economische en sociale ontwikkeling te vergroten.

Het gaat in het bijzonder om lage inkomensgroepen, vrouwen en kleine landbouwbedrijven. Minister Marsudi heeft donderdag ook ontmoetingen met demissionair minister-president Rutte en demissionair minister Kaag van Buitenlandse Zaken.

Doopfoto's

Wie goed kijkt op de foto's ziet op de achtergrond een kastje staan met twee doopfoto's erop. Op één foto staat koningin Máxima met prinses Amalia, op de andere met prinses Alexia.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--