Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima steekt handen uit de mouwen in bierbrouwerij

2 september 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft donderdag tijdens haar bezoek aan de Gulpener Bierbrouwerij in Limburg een handje geholpen. De koningin mocht hopbellen plukken en hielp ook mee in de microbrouwerij, waar de eerder geplukte planten werden gebruikt voor het uitproberen van nieuwe bieren en smaken.

Máxima vroeg honderduit aan de telers die in een coöperatie Limburgse hop, gerst, tarwe, rogge en spelt leveren aan Gulpener. Daarna was het tijd voor een rondleiding door de brouwerij in het hartje van Gulpen zelf. "Het duurzaamste brouwhuis van Europa", aldus directeur Jan-Paul Rutten. Hij gaf daar met zijn medewerkers onder meer uitleg over de vernieuwende brouwtechnieken en de verwerking van lokale grondstoffen.

De Gulpener Bierbrouwerij heeft 196 jaar moeten wachten op het eerste koninklijke bezoek. Rutten was dan ook zeer ingenomen met de komst van koningin Máxima. Die kwam in haar functie als erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting in Gulpen een kijkje nemen omdat de brouwerij vorig jaar de plaquette voor duurzaam ondernemerschap heeft gewonnen. "Het is de parel op de kroon op ons werk die we vorig jaar al ontvingen", aldus Rutten.

Koningin Máxima in de Gulpener Bierbrouwerij.
Koningin Máxima in de Gulpener Bierbrouwerij.

Vervolgens ging de koningin in het zogeheten BrouwLokaal, waar ze zich beperkte tot een niet-alcoholisch drankje, in gesprek met directie en medewerkers over de historie van de brouwerij, het coronajaar en de duurzame aanpak van het bedrijf. "Er zijn best zorgen. We zijn traditioneel gericht op horeca, dus het was een moeilijk jaar en onze grootste zorg is de winter. Of de horeca kan blijven draaien", aldus directeur Rutten over de coronatijd. "Het betekende voor ons wel twee jaar rode cijfers."

Het werkbezoek was vooraf stilgehouden. De gemeente Gulpen, eerder dit jaar nog getroffen door overstromingen, wilde liever niet dat er publiek zou afkomen op de koninklijke visite. "Maar het is daarom niet minder feestelijk", meende Rutten.

maxima_bierbrouwerij_1_.jpg

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--