Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Mary van Denemarken beleeft een mooi moment

8 april 2024 · Leestijd 2 min

Waar heel Nederland er dit weekend op uit trok om te genieten van het lentezonnetje, vulde koningin Mary haar weekend op een hele andere manier in. Voor Mary ging luieren in de zon niet op, zij had namelijk iets anders op haar agenda staan. En wel iets heel bijzonders, kijk maar!

Gekleed in een sportieve legergroene broek, gebreide trui van Polo Ralph Lauren en een bijpassende bodywarmer trekt koningin Mary zondag de bossen in van Denemarken. Niet voor een casual boswandeling met haar gezin, maar voor een heel bijzonder werkbezoek. De Deense koningin is daar namelijk om een tweetal wilde herten weer vrij te laten in de natuur. In het bosgebied leven zo'n 116 bedreigde diersoorten en met een nieuw stuk ongerept bos hebben onder andere deze twee herten meer ruimte om te grazen. De herten zijn afstammelingen van de herten uit een dierentuin, die eerst werd omheind door Frederik III en later uitgebreid door Christian V. De dierentuin is nu een ongerept natuurgebied.

Lees verder onder de foto's.

mary-hert
Koningin Mary laat een hert vrij.
mary-hert-2
Koningin Mary neemt tijdens dit werkbezoek ook cadeaus in ontvangst van het toegestroomde publiek. Waaronder deze tekening.

Onthulling monogram koning Frederik X

Naar aanleiding van de gebeurtenis onthult de koningin ook het monogram van koning Frederik X bij de rode poort van de originele dierentuin. Volgens traditie wordt het monogram van de poorten vervangen door een troonswisseling.

Lees verder onder de foto.

mary-herten-3
Koningin Mary onthult het monogram van koning Frederik X.

Paasvakantie

Dit weekend duiken er ook beelden op van de paasvakantie van het koninklijke gezin van Denemarken. Aangezien het gezin van koning Frederik in het buitenland was, bezocht koningin Margrethe in haar eentje een kerkdienst op Pasen. Te zien is hoe koningin Mary en prinses Isabella in matching truien aan het wandelen zijn in Verbier, Zwitserland. Koningin Mary draagt een kasjmieren trui van het merk Moncler, prinses Isabella kiest voor een soortgelijk exemplaar maar dan van het merk Perfect Moment Sports. Bekijk de beelden van de paasvakantie hieronder.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP / Instagram @royalfashionpolice

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--