Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lekker kijken: zó vierden de royals Pasen in 2024

2 april 2024 · Leestijd 3 min

Afgelopen zondag was het Pasen! Christenen van over de hele wereld vierden dat Jezus weer tot leven kwam. Ook de royals sloegen deze feestdag niet over. Een paar royals gingen op zondag naar de kerk, anderen brachten tijd door met familie. Zo zag het paasweekend voor de royals eruit.

#1 Koning Charles en koningin Camilla

Afgelopen zondag verzamelden de Britse royals zich in de St. George's Chapel in Windsor, waar de koninklijke familie ieder jaar een kerkdienst bijwoont. Prins William en zijn vrouw Catherine, de prinses van Wales waren er dit jaar niet bij. Zij trokken zich vanwege de kankerdiagnose van Catherine terug met Pasen. Koning Charles was wel bij de dienst aanwezig. Hij zat apart tijdens de kerkdienst, maar nam na de dienst nog wel de tijd om handen te schudden met het publiek. Hier vind je een overzicht van die dag.

Lees verder onder de foto.

charles_camilla
Het Britse koningspaar begroet de belangstellenden tijdens Eerste Paasdag op zondag 31 maart.

#2 Koning Felipe en koningin Letizia

De Spaanse koning Felipe en zijn vrouw koningin Letizia waren dit paasweekend ook op stap. Zij woonden samen met hun dochters prinses Leonor en prinses Sofia op Stille Zaterdag een processie bij van een heilige. Het gezin was casual gekleed in spijkerbroeken en warme mantels.

Lees verder onder de foto.

felipe-letizia-processie
Het gezin van koning Felipe woont een processie bij in Madrid (2024).

#3 Koning Carl Gustaf en koningin Silvia

Ook de Zweedse royals lieten van zich horen tijdens het paasfeest. Koning Carl Gustaf en koningin Silvia deelden een leuk kiekje in de sneeuw. "Vrolijk Pasen vanuit Jämtland!", luidde de tekst onder de foto. Ook prins Carl Philip en zijn vrouw prinses Sofia vierden Pasen in de sneeuw. Nieuwsgierig hoe dat eruit zag? Klik dan hier voor de foto's.

Lees verder oder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

#4 Prins Bernhard en prinses Annette

Voor de camera van Blauw Bloed verklapte prins Bernhard dat hij en zijn gezin dit jaar Pasen vierden in New York. Zijn dochter Isabella van Vollenhoven loopt momenteel stage in de grote Amerikaanse stad. Om toch een beetje samen te komen met Pasen, ging prins Bernhard dit weekend samen met zijn vrouw die kant op. Onbekend is of hun twee zoons Samuel en Benjamin ook mee zijn geweest.

#5 Prinses Madeleine

De Zweedse prinses Madeleine woont in de Verenigde Staten en deelde op zondag een lieve foto met haar twee dochters prinses Leonore (2014) en prinses Adrienne (2018). De twee meisjes hadden matching outfits aan.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

#6 Koningin Margrethe

De Deense koningin Margrethe woonde afgelopen zondag een kerkdienst bij als 'gewone kerkganger'. De koningin bezocht de kathedraal van Aarhus en werd daar zonder veel bombarie ontvangen. Haar zoon koning Frederik was afwezig, hij vierde volgens meerdere bronnen met zijn gezin Pasen in het buitenland.

Foto's: ANP / Instagram @kungahuset

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--