Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima brengt bezoek aan Voedselbank Delft

19 mei 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft dinsdag een bezoek gebracht aan het distributiecentrum van de Voedselbank Delft. Hier ging de koningin in gesprek met vrijwilligers over het uitzoeken, inpakken en verdelen van de voedselpakketten.

Koningin Máxima hoorde van de vrijwilligers hoe de coronamaatregelen invloed hebben op de werkzaamheden. Zo moeten veel oudere vrijwilligers thuisblijven omdat ze extra kwetsbaar zijn voor het coronavirus. En zowel bij het distributiecentrum als bij de uitdeelpunten zijn diverse maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Lees verder onder de foto's.

Koningin_Maxima_gesprek_voedselbank_Delft.jpg

Máxima sprak ook met de bestuursleden van de Voedselbank Delft en de Delftse wethouder over de gevolgen van de coronacrisis voor de voedselhulp. In het gesprek kwamen onder meer de verwachtingen voor de komende periode, het huidige aanbod van eten en drinken, de uitdagingen voor het logistieke proces en voor de uitgifte van voedsel aan bod.

De Stichting Voedselbank Delft wil een bijdrage leveren aan de bestrijding van armoede door wekelijks voedselpakketten uit te delen aan mensen die (tijdelijk) in financiële nood zitten. Door de coronacrisis is het klantenbestand in de afgelopen weken gegroeid.

Bron: RVD / Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--