Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima: "circulair financieren moet business as usual zijn"

14 maart 2024 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima houdt vandaag een toespraak op de Nationale Conferentie Circulaire Economie. De conferentie wordt georganiseerd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met als thema 'Van goed begin naar booming business; circulair als de nieuwe standaard'.

'Business as usual'

In haar toespraak legt koningin Máxima de nadruk op de transitie van een lineaire naar een circulaire economie. Ze benadrukt dat de financiële sector essentieel is voor het realiseren van een circulaire economie. In haar toespraak is koningin Máxima stellig: "Over zes jaar moet circulair financieren ‘business as usual’ zijn."

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Circulaire economie

Een circulaire economie heeft als doel: het verminderen van afval en het hergebruiken van grondstoffen bevorderen. Koningin Máxima zet zich persoonlijk in voor dit concept en benadrukt met haar aanwezigheid de noodzaak van het recyclen en de transitie naar een circulaire economie. Begin februari bracht de koningin al een werkbezoek aan het waste-to-productbedrijf Renewi, in het teken van duurzaamheid en circulariteit.

Lees verder onder de foto.

Máxima_helm
Koningin Máxima tijdens haar bezoek aan Renewi in Eindhoven.

Na het officiële programma neemt koningin Máxima de tijd om te spreken met panelleden, awardwinnaars en genomineerden. Ze luistert naar het panel en bespreekt het belang van innovatieve financiële producten en diensten met hen die de ontwikkeling naar een circulaire economie kunnen verbeteren.

Chique kokerrok

Tijdens de toespraak draagt koningin Máxima een bruine kokerrok die, zo weet modejournalist Josine Droogendijk ons te vertellen, vorig jaar voor het eerst gedragen door de koningin werd. De lange bruine kokerrok valt net boven haar knie en is vervaardigd van een gestructureerd materiaal. Deze paart ze met een satijnen blouse in de kleur goud. Nieuwsgierig wat de koningin afgelopen maand allemaal heeft gedragen? Hier zetten we alle outfits voor je op een rij.

Foto's: ANP / Instagram @koninklijkhuis

Geschreven door

Mitchel van der Hoef

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--