Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima maakt rondje door interactief museum in Amsterdam

10 mei 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft dinsdagochtend het ARTIS-Groote Museum in Amsterdam geopend. Uit handen van ARTIS-directeur Rembrandt Sutorius kreeg zij het piepkleine sleuteltje waarmee ze de deuren van het Groote Museum kon openen.

Het rijksmonument op het terrein van ARTIS is de afgelopen jaren gerestaureerd en biedt nu plek aan een museum dat gaat over de verbinding met je lichaam en al het andere leven op de wereld, zoals dieren, planten en microben. Na de openingshandeling kreeg Máxima een rondleiding door het interactieve museum.

Lees verder onder de video en foto's.

ANP-448332514
Maxima_museum_artis_Amsterdam_3
Maxima_museum_artis_Amsterdam_2
Maxima_museum_artis_Amsterdam_1

Het museum biedt een combinatie van kunst en wetenschap - met installaties, kunst, animaties, films, foto's, geluid en geuren - waardoor diverse associaties en dwarsverbanden kunnen worden gelegd. In twaalf verschillende zones biedt een lichaamsdeel steeds het uitgangspunt, waarbij overeenkomsten te zien zijn met planten en dieren.

Het Groote Museum, dat donderdag opent voor publiek, is na Micropia het tweede museum onder de hoede van ARTIS. In het voormalige hoofdgebouw was de eerste etage ingericht als museumruimte voor de natuurhistorische collectie, dat het Groote Museum werd genoemd. Volgens ARTIS-directeur Rembrandt Sutorius was het de eerste plek in de hoofdstad waar kunst, wetenschap en natuur samenkwamen en diende het in die tijd als epicentrum van cultuur in Amsterdam.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--