Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima bekijkt tentoonstelling in ontwerp van Claes Iversen

29 november 2023 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima zag er gisteren schitterend uit in een ontwerp van Iris van Herpen tijdens de opening van haar tentoonstelling in Parijs. Vandaag kiest de koningin voor een wat eenvoudigere beige manteljas van Claes Iversen, wederom een Nederlandse ontwerper.

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat koningin Máxima er gisteren prachtig uitzag. De beelden gaan immers de hele wereld over. Maar waar de koningin gisteren uitpakte met een gewaagde en innovatieve creatie van niemand minder dan Iris van Herpen, kiest ze vandaag voor een wat ingetogen ontwerp. De keuze is gevallen op een beige manteljas van de hand van Claes Iversen, een van Máxima's favoriete ontwerpers. Waar het inmiddels bijna normaal is geworden dat er bij een reis een outfit van het Belgische modehuis Natan mee de koffer ingaat, kiest de koningin voor deze trip naar Parijs alleen voor Nederlands design. En dat pakt goed uit. 

Lees verder onder de foto's.

Máxima-Parijs
maxima-foto
Koningin Máxima combineert de beige manteljurk met neutrale hakken en gouden accessoires.
ANP-485016585

Minimalistische outfit met gouden details

Maar de koningin, zou de koningin niet zijn als ze een leuke twist aan de minimalistische outfit geeft. Modejournalist Josine Droogendijk weet op haat website modekoninginmaxima.nl te vertellen dat de broche van de koningin uit Argentinië komt, hét geboorteland van Máxima. Het zijn drie vlinders die volgens Droogendijk zijn gekocht bij de Argentijnse juwelier Celedonio. En er zit nog een duurzaam randje aan, want de broches zijn vervaardigd van gerecyclede materialen. De grote gouden oorbellen van de koningin zijn van het Deense sieradenlabel Monies. 

Lees verder onder de foto's. 

maxima-prijs-anp
Máxima-Parijs

De gelegenheid is de tentoonstelling: Viviane Sassen – Phosphor: Art & Fashion in Maison Européenne de la Photographie. Daar gaat ze ook in gesprek met jonge fotografen.

Lees verder onder de foto.

Máxima-Parijs

Bekend met beige

De koningin heeft de beige manteljas van Claes Iversen al járen in de kast hangen. We zagen hem voor het eerst tijdens het staatsbezoek aan Denemarken in 2015. Vervolgens droeg de koningin de japon nog een keer in 2016 bij een bezoek aan Philips. 

maxima-2015-mary
In 2015 brengt het koningspaar een staatsbezoek aan Denemarken. Hier draagt koningin (met prinses Mary aan haar zijde) de beige manteljas voor het eerst.
maxima-2016-philips

Foto's: ANP / Thijs van der Giessen

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--