Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima liet "traantje" bij afzetten prinses Amalia in Madrid

28 april 2024 · Leestijd 2 min

Tijdens Koningsdag 2024 in Emmen is koningin Máxima erg openhartig over de tijd van prinses Amalia in Madrid. Want bij ieder vertrek was er volgens de koningin sprake van een "traantje en een glimlach".

Koningin Máxima vertelt op Koningsdag dat prinses Amalia een "zelfstandig meisje en heel slim" is, "dus ze kan het heel goed aan". Hiermee doelt de koningin op de periode dat haar dochter in Madrid woonde. Koningin Máxima gunt Amalia "de vrijheid en vleugels die je een kind moet geven om zichzelf te ontwikkelen", zo blijkt uit het persgesprek. Maar deze koninklijke moeder vond het ook lastig om haar oudste dochter te laten uitvliegen. "Bij ieder vertrek was er sprake van een traantje en een glimlach", zo vertelt de koningin.

Lees verder onder de foto.

ANP-497000275
Lief.

"Ik heb meer vrijheid kunnen vinden"

Prinses Amalia heeft in het jaar dat ze in Spanje woonde "meer vrijheid kunnen vinden" dan in Nederland mogelijk was. Op Koningsdag vertelt de Prinses van Oranje voor het eerst over haar tijd in Spanje. Amalia woonde en studeerde een jaar in Madrid om bedreigingen in Nederland, dit kwam begin deze maand naar buiten. De koning bedankte de Spaanse koning en koningin voor hun gastvrijheid en goede zorgen voor prinses Amalia tijdens een recent staatsbanket.

De prinses heeft naar eigen zeggen "een fantastische tijd" gehad in Spanje, ondanks het feit dat de verhuizing "door bepaalde omstandigheden" plaatsvond. De tijd in Spanje heeft "het leven hier weer enigszins mogelijk" gemaakt, aldus Amalia. "Ik ben blij weer terug te zijn."

Foto's: ANP

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--