Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima zoekt studenten op na zomervakantie

25 augustus 2022 · Leestijd 2 min

De zomervakantie zit erop voor ons koningspaar. Koningin Máxima ging woensdagmiddag voor het eerst weer op werkpad. Samen met minister Dijkgraaf van Onderwijs bezocht ze de ontvangstweek voor nieuwe studenten in Delft.

In Cultuurcentrum X van de TU Delft bezochten zij een activiteitenmarkt waar startende studenten konden kennismaken met verenigingen en onder meer sport- en cultuuractiviteiten. De koningin en minister spraken onder meer met leden van een voetbalvereniging, een muziekvereniging en verenigingen voor lhbti-jongeren en studenten met een beperking.

Daarnaast gingen de twee in gesprek met enkele studenten over prestatiedruk, stress en eenzaamheid. Máxima sprak ook met studenten die initiatieven ontplooien op het gebied van mentale gezondheid onder studenten. De echtgenote van koning Willem-Alexander bracht haar bezoek in haar rol als erevoorzitter van Mind Us, een stichting die zich er onder meer voor inzet dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid.

Koningin-Maxima-werkbezoek-Delft
Maxima-studenten-Delft
Maxima-gesprek-studenten

ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--