Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima is het zonnetje in huis met geprinte jurk

15 mei 2024 · Leestijd 3 min

Koningin Máxima zet woensdag een zomerse noot tijdens haar werkbezoek in Wageningen. Door haar geprinte zomerjurk is de koningin vandaag het zonnetje in huis. In de middag kleedt de koningin zich nog even om voor een werkbezoek in Den Haag.

De dag start voor koningin Máxima bij Foodvalley in Wageningen. Foodvalley is een organisatie die bedrijven ondersteunt bij de overgang naar een duurzaam voedselsysteem. Zij begeleiden deze bedrijven bij het omzetten van hun ideeën en doelstellingen in concrete, praktische toepassingen. De koningin brengt een werkbezoek in het kader van circulariteit en trekt daar een toepasselijke jurk voor aan. De geprinte zomerjurk heeft ze namelijk al vijf keer eerder gedragen, waaronder bij de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs in 2021.

Lees verder onder de foto's.

máxima_wageningen
Koningin Máxima legt met regelmaat werkbezoeken af in het kader van circulariteit.
máxima_wageningen
Koningin Máxima draagt tijdens haar bezoek een labjas.
máxima_wageningen
Ook een veiligheidsbril mag niet ontbreken.
maxima-food valley
Koningin Máxima verschijnt in een frisse zomerjurk in Wageningen.

Geprinte zomerjurk van Johanna Ortiz

De zomerjurk van ontwerper Johanna Ortiz heeft een vrolijke grafische bloemenprint in het geel en bordeauxrood. De jurk is qua print interessant om naar te kijken, maar ook de pasvorm heeft opvallende kenmerken. Zo bevat de jurk pofmouwen en een bijzonder detail met de taille. De jurk heeft namelijk een soort ingebouwde riem, waardoor de nadruk op het middel van de koningin komt te liggen. De assymetrische zoom maakt de jurk helemaal af. Gisteren verscheen koningin nog in een poederroze japon van Ellie Saab.

Lees verder onder de foto.

maxima-foodvalley2
Koningin Máxima neemt een cadeautje aan van een voorbijganger, waarschijnlijk alvast voor haar verjaardag aanstaande vrijdag.

Koningin Máxima paart de zomerse jurk met bordeauxrode hakken van Gianvito Rossi en een clutch van Natan. Laatstgenoemde schijnt vervaardigd te zijn van ponyhaar, zo weet modejournalist Josine Droogendijk.

Kledingwissel

In de middag vertrekt koningin Máxima naar Den Haag om daar het IDAHOT+ Forum bij te wonen. Hier trekt de koningin wel wat anders voor aan. Aan het einde van de middag verschijnt Máxima ten tonele in een zalmroze set van Natan. Deze set met zwierige capemouwen heeft de koningin nog maar één keer eerder gedragen in 2023 tijdens een bijeenkomst voor Méér Muziek in de Klas.

Lees verder onder de foto.

maxima-congres
Koningin Máxima tijdens het IDAHOT+ Forum.

Het congres richt zich op internationale trends en ontwikkelingen met betrekking tot de emancipatie en het beleid voor lhbtiq+ personen. Het maakt deel uit van de activiteiten rondom de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT). De koningin houdt ook een korte toespraak.

Foto's: ANP

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--