Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Paola draagt haar taken over aan Mathilde en Claire

1 januari 2023 · Leestijd 2 min

Koningin Paola van België heeft op 1 januari het erevoorzitterschap van het beschermcomité van Missing Children Europe overdragen aan haar schoondochter koningin Mathilde. Dat heeft het Belgische hof laten weten.

Dat koningin Mathilde de nieuwe beschermvrouwe wordt, sluit aan bij haar erevoorzitterschap van Child Focus. Ze vervult die functie al sinds 2014. Mathilde was destijds de opvolger van Paola.

Koningin Mathilde hecht een fundamenteel belang aan het welzijn van kinderen. Met haar functies binnen de twee organisaties die met elkaar verbonden zijn, kan ze zich nog beter inzetten tegen verdwijningen en alle andere vormen van misbruik van kinderen.

Eind december schreef de krant Het Laatste Nieuws al dat Paola afstand zou doen van het erevoorzitterschap. De krant wist toen ook te melden dat prinses Claire, de echtgenote van prins Laurent, de vergaderingen van de Paola Foundation gaat bijwonen. Die organisatie heeft als doel jongeren beter te laten integreren door vorming en onderwijs en is in 1992 opgericht op initiatief van Paola.

De 85-jarige Paola maakte begin oktober nog een ongelukkige val, waarna zij rust moest nemen. Het Belgische hof noemde de val "niet ernstig". Eerder brak de oud-vorstin haar rechterarm door een val.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--