Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Rania blij met 'dierbare vriendin' Silvia

27 oktober 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Silvia van Zweden is deze week een paar dagen in Jordanië geweest. De 78-jarige koningin woonde in de hoofdstad Amman onder meer een benefiet galadiner van de Mentor Foundation bij. Deze stichting heeft als doel jongeren te ondersteunen en te motiveren bij het maken van toekomstkeuzes.

Bij de benefietavond schoven ook de Jordaanse koning Abdullah en koningin Rania aan. Tijdens het diner hield Silvia een toespraak waarin zij benadrukte dat het voor jongeren van belang kan zijn om ondersteunende rolmodellen te hebben: "Als je niet in jezelf gelooft, heb je anderen nodig om in je te geloven".

De Mentor Foundation is een initiatief van de Zweedse koningin. De echtgenote van koning Carl Gustaf richtte de organisatie in 1994 op in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie.

Lees verder onder de foto.

galadiner-Silvia-en-Rania

Silvia ging tijdens haar driedaagse bezoek ook langs bij een meisjesschool in Amman. Daar hoorde ze meer over de verschillende programma's van Mentor Arabia en sprak ze met scholieren en docenten.

Voor vertrek had koningin Silvia nog een ontmoeting met haar Jordaanse 'collega' Rania in de koninklijke residentie in Amman. Tijdens de bijeenkomst spraken de twee koninginnen onder meer over het werk van Mentor Arabia voor jongeren in de Arabische wereld en het aanstaande Zweedse staatsbezoek aan Jordanië.

Koningin Rania deelde woensdag na afloop op haar Instagram onderstaande foto met de tekst: "Wat fijn om mijn dierbare vriendin Hare Majesteit Koningin Silvia van Zweden eerder vandaag te zien". Binnenkort kunnen de koninklijke dames weer bijkletsen. Op uitnodiging van koning Abdullah brengen Carl Gustaf en Silvia van dinsdag 15 tot en met donderdag 17 november een bezoek aan zijn land. 

Koningin-Rania-koningin-Silvia-2022

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--