Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Silvia digitaal aanwezig bij congres over kinderen met hartziekten

25 mei 2021 · Leestijd 2 min

Met een toespraak heeft de Zweedse koningin Silvia AEPC 21 geopend. Tijdens dit congres praten artsen uit heel Europa over aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Vanwege de coronapandemie is het een digitale bijeenkomst.

"Ik heb begrepen dat er in de loop der jaren veel succes is geboekt als het gaat om de mogelijkheid om complexe aangeboren hartafwijkingen te behandelen, Zelfs al bij pasgeboren baby's", zei de koningin in haar welkomstpraatje. Ze noemde de medische ontwikkeling "prachtig en van groot belang voor miljoenen kinderen en hun familie".

Silvia plaatste wel een kanttekening door te stellen dat nog niet alle kinderen in de wereld geholpen worden. "Er is nog een lange weg te gaan totdat alle kinderen met een aangeboren hartaandoening de optimale zorg krijgen die ze nodig hebben en waar ze in feite recht op hebben", zei ze daarover. De koningin merkte op blij te zijn dat het congres een internationale aangelegenheid is. "Ik hoop dan ook dat deze samenkomst eraan bijdraagt dat kinderen over de hele wereld in de nabije toekomst kunnen profiteren van jullie expertise

De AEPC (Association for European Pediatric and Congenital Cardiology) bestaat uit ongeveer 1500 artsen in Europa die gespecialiseerd zijn in pediatrische cardiologie en aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Jaarlijks organiseert AEPC een congres met als doel de samenwerking voor wetenschappelijk onderzoek te verbeteren en het vak te ontwikkelen. Het digitale congres wordt georganiseerd vanuit Göteborg.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--