Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Silvia houdt toespraak over kindermisbruik

14 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Silvia heeft met een toespraak de digitale conferentie Brighthood 2020 geopend. Die gaat over preventie van seksueel geweld tegen kinderen. Het onderwerp houdt de Zweedse vorstin erg bezig. In 1999 richtte ze daarom haar stichting World Childhood Foundation op.

In haar toespraak zei Silvia dat kinderen het recht hebben op een veilige jeugd, waarin ze niet bang hoeven te zijn voor seksueel geweld, misbruik of exploitatie. "Het is onze gezamenlijke plicht dat het recht wordt nageleefd en beschermd; thuis, op straat, op school en in het bedrijfsleven."

Ook zei Silvia dat de strijd tegen kindermisbruik voortgezet moet worden. Daarvoor moeten goede en innovatieve oplossingen komen, hield ze haar gehoor voor.

Internet

Silvia ging ook in op de oprichting van haar stichting World Childhood Foundation. "Ook toen was er al seksueel kindermisbruik via het internet. Ik vroeg me toen af hoe we dat zouden kunnen stoppen en hoe we technologie voor goede zaken zouden kunnen gebruiken en deze schandelijke misdaden kunnen tegengaan."

Juist in deze coronacrisis is het volgens Silvia belangrijk dat misdaden tegen kinderen opgespoord kunnen worden. NetClean is een van de bedrijven waarin haar stichting participeert. Het bedrijf heeft hulpmiddelen ontwikkeld om snel kinderporno op te sporen op computers. Dat kan nu ook gedaan worden op tablets en smartphones. Het is volgens Silvia een van de manieren om de wereld veiliger te maken voor kinderen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--