Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Silvia: we moeten kinderen weerbaarder maken!

23 maart 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Silvia van Zweden denkt dat er nog winst te behalen valt op het gebied van drugspreventie. De echtgenote van koning Carl Gustaf vindt dat kinderen en jongeren positief moeten worden beïnvloed zodat ze later verstandigere keuzes maken. Dat zei Silvia dinsdag in een videoboodschap tijdens de opening van de digitale conferentie Zweden tegen drugs.

"Kinderen en jongeren zijn kwetsbaar", aldus de koningin. "Daarom is het zo belangrijk dat we ze al op jonge leeftijd positief beïnvloeden; dat we hun gevoel van eigenwaarde en geloof in de toekomst versterken, evenals hun eigen kracht om groepsdruk en destructief gedrag te kunnen weerstaan. Als we daarin slagen, zal het een overwinning zijn voor iedereen en voor onze hele samenleving."

De conferentie is georganiseerd door de Zweedse stad Borås om drugspreventie landelijk aan te pakken. Onder anderen werknemers in de zorg, drugspreventie en van justitie zijn erbij aanwezig.

Hart voor kinderen

Koningin Silvia heeft een grote maatschappelijke betrokkenheid. Ze zet zich al vele jaren onvermoeibaar in voor de rechten van de (jonge) mens. In 1999 richtte Silvia de World Childhood Foundation op. Deze stichting, waarvan haar dochter prinses Madeleine beschermvrouwe is, ijvert voor de naleving van kinderrechten, een veilige leefomgeving en betere toekomst voor kwetsbare kinderen over de hele wereld.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--