Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Sonja weer in het openbaar na zelfisolatie

30 april 2020 · Leestijd 2 min

De Noorse koningin Sonja (82) heeft zich woensdag voor het sinds het uitbreken van de coronavirus in het openbaar laten zien. De koningin, die sinds begin maart in quarantaine en daarna in isolatie was in het koninklijk buitenverblijf Kongsseteren, werd door passanten gespot en gefotografeerd terwijl ze met hofmedewerkers een wandeling maakte door het park van het Koninklijk Paleis in Oslo.

De koningin bekommert zich al jaren over het park aan de achterkant van het paleis en de voorbijgangers hadden de indruk dat ze op inspectietocht was, om te zien wat er de komende tijd in het park moet gebeuren. Tijdens de wandeling werd Sonja door verschillende mensen herkend en begroet. Met inachtneming van de vereiste 1,5 meter afstand werd af en toe ook even stilgestaan en gepraat.

95011888_608128203130143_6289818928088599817_n.jpg

Koningin Sonja had de afgelopen weken verder weinig van zich laten horen. Dinsdag pas verscheen een opname waarin ze haar bureau in Kongsseteren aan het videobellen was Fakhra Salimi van het MiRA-centrum, dat vrouwen met een migratie-achtergrond met raad en daad bijstaat. Tijdens de coronacrisis zorgt het centrum voor extra informatie, in meerdere talen -"Je hebt velen al heel lang geholpen. Ik ben diep onder de indruk van alles wat je de afgelopen 30 jaar hebt bereikt", zo prees koningin Sonja het werk van Salimi.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--