Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningsdag wordt afgesloten met gratis livestreamconcert

17 april 2021 · Leestijd 3 min

Supergroep The Streamers treedt op Koningsdag voor de tweede keer op. Voor het livestreamconcert op 27 april is een toepasselijke en bijzondere locatie gekozen: het terrein van Paleis Noordeinde. Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane zullen ook kijken.

The Streamers, bestaande uit onder anderen Guus Meeuwis, Davina Michelle, Kraantje Pappie, Miss Montreal en Typhoon, hebben met hun tweede concert een primeur te pakken. Nooit eerder vond er zo'n groot popconcert plaats bij het werkpaleis van de koning. De groep strijkt neer op het plein bij de Koninklijke Stallen voor een verjaardagsconcert voor de koning. Willem-Alexander wordt op 27 april 54 jaar.

Net zoals voor de eerste show op 20 maart zijn de kaarten voor het livestreamconcert weer gratis en te bestellen via de website van The Streamers, waar ook onder anderen VanVelzen, Thomas Acda, Paul de Munnik, Suzan & Freek en Nick & Simon bij horen. Fans kunnen wel een zelfgekozen bedrag achterlaten in de 'fooienpot'.

De groep werd vorige maand opgericht nu liveoptredens in coronatijd er voorlopig niet inzitten. De eerste gratis show vond plaats vanuit het Amsterdamse Koninklijk Theater Carré. De belangstelling voor het optreden was groot: ruim 1,2 miljoen mensen uit verschillende landen keken mee.

Paardenallergie

Speciaal voor de jarige koning doen The Streamers een 'Koningsdagblok'. Wat dat precies inhoudt, is nog een verrassing. Verzoekjes van Willem-Alexander zijn wel van harte welkom. "We kunnen tegen het koninklijke gezin natuurlijk geen 'nee' zeggen", zegt Hofman lachend. "Maar we hebben nog niets binnengekregen."

Voor Miss Montreal, oftewel Sanne Hans, is het Koningsdagconcert haar debuut bij The Streamers. Dat de zangeres dat meteen op deze locatie doet, vindt ze erg onwerkelijk. "We kregen in de band-app de vraag of we allergisch waren voor paarden. We dachten: wat een rare vraag, is Machiel dronken? Dus we dachten aan een manage of paardenstal, maar Paleis Noordeinde hadden we nooit verwacht. En nog op Koningsdag ook: dat is echt de kers op de taart."

Hoewel het koningspaar en de prinsessen komen kijken, is Sanne niet zenuwachtig. "Ik vind het juist heel erg leuk. Helemaal omdat Ariane ook gitaar speelt en dan dus echt iets van dichtbij kan zien. Ik hoop dat ze denkt: dit is zo cool, ik ga gitaar blijven spelen."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--