Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zó mooi kleedt koningin Máxima zich tijdens deze tweejaarlijkse prijsuitreiking

11 april 2024 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima én prinses Beatrix reizen vandaag af naar Middelburg voor de uitreiking van de Four Freedoms Awards. Tijdens deze tweejaarlijkse en betekenisvolle prijsuitreiking is de kleding van koningin Máxima altijd om door een ringetje te halen. Kijk daarom mee naar de mooiste outfits van de afgelopen jaren.

Elke twee jaar worden de Four Freedoms Awards uitgereikt in de Nieuwe Kerk in Middelburg. De prijzen worden uitgereikt aan iemand die zich heeft ingezet voor de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van godsdienst, de vrijwaring van gebrek en de vrijwaring van vrees. Traditiegetrouw zijn koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix van de partij om de prijsuitreiking bij te wonen. Ook prinses Margriet is in het verleden weleens aanwezig geweest.

4x outfits van koningin Máxima

In het voorjaar van 2014 is Máxima voor het eerst als koningin bij de uitreiking aanwezig. Ze verschijnt in een asymmetrische jurk van het Belgische modehuis Natan. Máxima combineert het ontwerp met een enorme hoed van Fabienne Delvigne.

máxima_2014
Koningin Máxima bij de uitreiking van de Four Freedoms Awards in 2014.

Twee jaar later is koningin Máxima opnieuw in Middelburg. Voor de gelegenheid wordt een bekende manteljurk uit de kast getrokken. Máxima heeft het ontwerp eerder gedragen in 2015, toen koningin Mathilde op bezoek was in Nederland. Op haar hoofd draagt de koningin een bruine hoed van Fabienne Delvigne.

máxima_2016
Koningin Máxima bij de uitreiking van de Four Freedoms Awards in 2016.

In 2018 kiest koningin Máxima voor een ingetogen kleur. Haar zachtroze outfit van Natan heeft ze eerder gedragen tijdens het staatsbezoek aan Italië, een jaar eerder.

máxima_2018
Koningin Máxima bij de uitreiking van de Four Freedoms Awards in 2018.

De laatste keer dat de koningin bij de Four Freedoms Awards was, werd een opvallende groene japon van Natan gedragen. Het geheel kennen we van het streekbezoek aan Salland, in september 2021.

máxima_2022
Koningin Máxima bij de uitreiking van de Four Freedoms Awards in 2022.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--