Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar bezegelt 21 jaar huwelijk met liefdesslot op Curaçao

2 februari 2023 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn deze donderdag 21 jaar getrouwd. Het jubileum werd ‘s ochtends aan het begin van de dag op Curaçao bezegeld met een liefdesslotje in de wijk Punda. De koning zei het "fantastisch" te vinden zijn trouwdag op Curaçao te mogen vieren. Na het vastmaken van het hangslotje deed Willem-Alexander alsof hij het sleuteltje doorslikte.

Op de Handelskade, bekend van de kleurrijke gebouwen, staan twee grote harten waar liefdesslotjes aan gehangen kunnen worden. Een van de harten was eerder leeggemaakt, speciaal voor dat van het koningspaar.

Een dag voor hun aanwezigheid was al te zien dat het hart net een nieuwe lik verf had gekregen. "Hier geen slotjes alstublieft. Alle slotjes worden verwijderd", stond op een briefje dat erbij hing.

ANP-461993987

Volgens Curaçaose media hing er op de ochtend van aankomst tóch een slotje aan het leeggehaalde hart, met daarop de tekst "Peter en Joe forever. No homo." Het slotje werd vlak daarna verwijderd.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben hun twee jongste dochters, Alexia en Ariane, nog niet gesproken op hun trouwdag. "Nog niet", zei Máxima donderdag. "Ik heb het wel geprobeerd." Het stel is donderdag precies 21 jaar getrouwd en viert dat jubileum op Curaçao, waar zij momenteel samen met hun oudste dochter zijn.

"Nee het is niet gelukt", zei de koningin tijdens een wandeling door de Curaçaose wijk Otrabanda. "Ze waren op school, dus we mochten ze niet storen."

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--