Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar geniet van muzikaal avondje Bach

26 september 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en Máxima hebben zaterdagavond genoten van klassieke muziek van de componist Johann Sebastian Bach. Het koningspaar woonde de viering van het 100-jarig jubileum van de Nederlandse Bachvereniging bij in TivoliVredenburg in Utrecht.

Het paar ging naar een optreden van Die Kunst der Fuge onder leiding van concertmeester Shunske Sato. Dit is een bijzondere compositie, omdat Bach één enkel muzikaal thema uitbouwde tot een groots werk van ruim een uur. Lichtkunstenaar Folkert Uhde ondersteunt het optreden van de musici met zijn kunstwerken. Het concert in Utrecht was de aftrap van van het jubileumjaar van de Bachvereniging.

Het vocaal-instrumentaal ensemble werd in 1921 opgericht om Bachs Matthäus-Passion uit te voeren in de Grote Kerk in Naarden. Sindsdien is de Nederlandse Bachvereniging jaarlijks in tientallen concerten te horen. Het komende theaterseizoen organiseert de vereniging allerlei concerten met een feestelijk tintje.

Koningin Máxima was gekleed in een roze ensemble van het Belgische modehuis Natan. Dit droeg zij eerder tijdens het Bevrijdingsconcert 2017.

Blauw Bloed was er live bij, gisteren in Utrecht. Kijk dit terug via deze link!

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--