Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar neemt Huis ten Bosch nu écht in gebruik

21 juni 2019 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagmiddag op Paleis Huis ten Bosch bezoek gehad van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De ontvangst van de staatssecretaris markeert dat het paleis vanaf deze zomer weer gebruikt kan worden voor officiële gelegenheden.

Koningspaar_poseert_met_staatssecretaris_Knops_bij_Paleis_Huis_ten_Bosch.jpg

Het koningspaar bedankte Knops voor het werk van het Rijksvastgoedbedrijf, de ondernemers en alle anderen die betrokken waren bij de renovatie van het paleis.

Bij de renovatie, die in 2014 is gestart, zijn uiteindelijk het dak en de bordestrap vervangen en onder meer de historische stucplafonds en de gevel gerenoveerd. Daarnaast zijn asbest en houtrot verwijderd en technische installaties vernieuwd.

Het was ruim dertig jaar geleden dat Paleis Huis ten Bosch voor het laatst grondig was gerenoveerd, vlak voordat de toenmalige koningin Beatrix haar intrek nam in het Haagse paleis. Begin 2019 verhuisde koning Willem-Alexander met zijn gezin naar Huis ten Bosch.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--