Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ging het koningspaar langs bij hun nicht Eloise tijdens bezoek aan New York?

14 juni 2024 · Leestijd 3 min

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima afgelopen week op werkbezoek waren in de Verenigde Staten. Tijdens een afrondend persgesprek, dat plaatsvond in New York City, kreeg het koningspaar ook vragen over hun persoonlijke band met de stad. Lees hieronder meer.

Maandag begonnen koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan hun vierdaagse reis door de Verenigde Staten. Het koningspaar werkte in rap tempo een vol programma af en bezocht diverse Amerikaanse steden. Donderdag werd het werkbezoek afgesloten met een gesprek met de Nederlandse pers. Daar werd de koning en koningin onder meer gevraagd naar hun persoonlijke band met New York, en hun familieleden die in de stad wonen.

"Bijzondere plek in ons hart"

New York heeft een speciale plek in het hart van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De Amerikaanse stad voelt voor de koningin "een beetje als een tweede huis", zei ze tijdens het gesprek met de pers. Koningin Máxima woonde als jonge vrouw vijf jaar in de stad, waar ze tot 2000 als vicepresident Institutionele Verkoop bij de Deutsche Bank werkte. "Het voelt een beetje als een tweede huis, maar er is ook heel veel veranderd. Heel veel van deze gebouwen waren er niet, maar het is mooi om een stad te zien die altijd in ontwikkeling is", lichtte ze toe. Koning Willem-Alexander voegde eraantoe dat de stad extra speciaal is voor hem en de koningin. "We komen regelmatig in New York en natuurlijk heeft New York een bijzondere plek in ons hart en ons gezamenlijk bestaan", zei hij. "We hebben veel vrienden hier, familie hier. Dus wat dat betreft is het een stad waar we graag komen."

Lees verder onder de foto.

koningspaar_vs
Het koningspaar tijdens het persgesprek in New York.

Op bezoek bij Eloise?

Gravin Eloise, het nichtje van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, loopt momenteel stage in New York. Op de vraag of het koningspaar de afgelopen dagen bij haar is langsgegaan, antwoordde de koning dat er naast Eloise nog meer familieleden en vrienden wonen, maar dat ze geen enkele tijd hebben gehad om hen te zien. Een bezoek aan familie en vrienden had ook wel erg kort moeten zijn, want Willem-Alexander en Máxima waren nog geen 24 uur in New York. Wanneer het koningspaar gevraagd werd of ze daar de komende dagen nog tijd voor hebben, antwoordde de koning enigszins geïrriteerd: "We gaan naar huis. Welke volgende dagen?" Het koningspaar moet na afloop dan ook gelijk op het vliegtuig gestapt zijn, want koningin Máxima heeft vrijdagmiddag een bezoek aan Delfzijl op de agenda staan.

koningspaar_vs
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima sluiten hun bezoek aan de Verenigde Staten af.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--