Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar ontvangt president India voor tweedaags staatsbezoek

5 april 2022 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dinsdag in Amsterdam de president van India en zijn vrouw officieel welkom geheten voor het staatsbezoek aan ons land. De ontvangst van Ram Nath Kovind en zijn echtgenote Savita Kovind vond plaats in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam.

De Indiase president en koning Willem-Alexander inspecteerden na aankomst op de Dam de erewacht. Daarna vond er in het paleis een ontvangst plaats voor de president en de meegereisde Indiase delegatie. Het staatsbezoek vindt plaats in het jaar dat Nederland en India 75 jaar diplomatieke betrekkingen onderhouden. Voor het bezoek zijn twee dagen uitgetrokken.

Lees verder onder de foto's.

Staatsbezoek_India_erewacht
Staatsbezoek_India_koningin_Maxima
Staatsbezoek_kranslegging

Na de officiële ontvangst hebben president Ram Nath Kovind en zijn echtgenote een krans gelegd bij het Monument op de Dam. De kranslegging vond plaats in het bijzijn van premier Mark Rutte en de Amsterdamse locoburgemeester Simone Kukenheim. Dinsdagavond volgt een staatsbanket.

Woensdag

Op de tweede dag van het staatsbezoek gaat de Indiase president langs bij de Staten-Generaal in Den Haag. Hier heeft hij ontmoetingen met de voorzitters van de Eerste- en Tweede Kamer. Op het Binnenhof wordt Ram Nath Kovind vervolgens door minister-president Mark Rutte ontvangen. De premier biedt hem dan een regeringslunch aan waarbij onder meer wordt gesproken over Indiase start-ups die in Nederland IT-bedrijven hebben opgezet.

De dag wordt afgesloten met een dansvoorstelling in het Muziekgebouw aan 't IJ. De Indiase president en zijn vrouw bieden deze aan hun Nederlandse ontvangers aan ter ere van de viering van 75 jaar bilaterale betrekkingen. Dansgezelschap Kalakshetra Foundation zal dan de voorstelling Ramayana, a dance-drama opvoeren. Hierna neemt het Indiase presidentiële paar afscheid van de koning en koningin.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--