Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin over bekendheid: 'Het heeft ook positieve kanten'

16 juli 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander was tijdens het EK op de Marktweg in Den Haag om daar in de mooist versierde Oranjestraat van Nederland te spreken met voetbalsupporters. Dat kwam hem op kritiek te staan omdat de anderhalve meter niet gehandhaafd werd. Blauw Bloed vroeg de koning en koningin hoe het is om altijd zo nauwlettend in de gaten te worden gehouden.

De anderhalvemeterregel houden, vraagt wederkerigheid, aldus de koning. "Het bezoek aan de Marktweg was een heel bijzondere gelegenheid. Maar je kunt geen anderhalve meter afstand houden als de rest dat niet doet. Ik kon niet weglopen. Ik vond het prachtig om te zien. En wat de bewoners van de Marktweg er zelf van vonden, hebben zij ook al duidelijk gemaakt."

De koning ervaart niet dat hetgeen hij doet snel fout is. "Je leert ervan en je bespreekt het. Voor de rest heb je een olifantenhuid en een prima leven."

Koningin Máxima benadrukte dat het bekend zijn ook een enorm voordeel heeft voor haar werk. "Ik kan dingen erdoor verwezenlijken. Zoals met het Oranjefonds, mijn werk voor de VN of SchuldenLabNL. Daardoor kan ik helpen het leven van mensen te veranderen. Dus ik mag niet klagen." 

Dat geldt ook voor de drie prinsessen, aldus de koningin. "We zijn dankbaar dat de privacy van onze dochters in acht genomen wrodt. Daar zijn we u als media ook dankbaar voor. Ze kunnen met de fiets naar school en af en toe uitgaan, en zo best een normaal leven leiden."

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--