Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar, prinsessen Amalia en Alexia met gravin Luana in Zandvoort

27 augustus 2023 · Leestijd 3 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn zondag samen met hun dochters Amalia en Alexia bij de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort. Ook hun nicht gravin Luana, de oudste dochter van prins Friso (1968-2013) en prinses Mabel, is van de partij.

Het bezoek was vooraf niet aangekondigd. De koning sprak voorafgaand aan de Formule 1-race op Zandvoort onder anderen met Red Bull-teambaas Christian Horner. Prinses Ariane is er niet bij, zij begint op haar nieuwe school in Italië. 

Lees verder onder de foto's.

Zandvoort
Het koningspaar is met prinses Amalia, prinses Alexia en gravin Luana bij de Formule 1 op Zandvoort.
ANP-476442034
ANP-476442641
ANP-476442732

Koning Willem-Alexander geniet van alles wat hij ziet gebeuren bij de Formule-1 in Zandvoort. In gesprek met een verslaggever van Viaplay noemde hij het festijn "helemaal fantastisch" en "Nederland op z'n allerbest".

Lees verder onder de foto.

ANP-476441862

"Genieten. Het is ongelofelijk om te zien hoe iedereen al drie dagen van dit festijn geniet. Mooie sport, mooie mensen bij elkaar, mooie muziek, gewoon op en top. Nederland op z'n allerbest, helemaal fantastisch", zei de koning enthousiast terwijl hij met de verslaggever door de grid liep.

Speciale waardering had de koning voor de mensen die de auto lieten staan om bij het circuit in de duinen te komen. "En dat het grootste gedeelte op de fiets of met het ov komt, is een voorbeeld voor de wereld."

Lees verder onder de foto.

ANP-476441852

Prins Bernhard

Prins Bernhard denkt dat Max Verstappen zondag voor de derde keer op rij de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort wint. "Ik hoop het wel. We staan er goed voor", zei de zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven kort voor de start van de wedstrijd tegen het ANP.

Lees verder onder de foto.

ANP-476444074

Prins Bernhard is mede-eigenaar van het racecircuit, waarop sinds 2021 weer de Grote Prijs van Nederland verreden wordt. Volgens de prins gaat het zondag "allemaal volgens plan. Het gaat tot nu toe heel goed, mooie sfeer", zo zei hij.

Lees verder onder de foto.

Bernhard_Annette_2023
Prins Bernhard (uiterst links) en prinses Annette (uiterst rechts) zijn er klaar voor.

Ook de prinsen Maurits (met zoon Lucas), Pieter-Christiaan en Floris zijn aanwezig, zo was te zien op foto's. 

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Overwinning

Prins Bernhard heeft duidelijk gelijk gekregen met zijn verwachting over de uitkomst van de Formule 1-race. Max Verstappen heeft voor de derde keer de Dutch Grand Prix in Zandvoort gewonnen. De gewonnen race wordt beschreven als 'chaotisch'. 

Na afloop stonden koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun dochters Amalia en Alexia vol enthousiasme te wachten om Max Verstappen te feliciteren met zijn topprestatie.

Lees verder onder de foto's.

ANP-476458820
ANP-476457892
ANP-476461321

Koninklijk bezoek

Zaterdag, tijdens de kwalificatie, was er ook al koninklijke belangstelling voor de race. Toen kwamen koning Willem-Alexander, prinses Amalia, Pieter van Vollenhoven, prins Maurits en zijn zoon Lucas een kijkje nemen. Ook verschenen er op Instagram foto's van koning Willem-Alexander met kickbokser Rico Verhoeven. De fotoserie werd gemaakt in het VIP-vak, tijdens de kwalificatie. 

Bernhard_Pieter van Vollenhoven
Prins Bernhard met zijn vader Pieter van Vollenhoven.

Houd dit artikel in de gaten voor meer updates over het koninklijk bezoek bij de Formule 1-race! 

Beeld: ANP & @bernhardvanoranje

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--