Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima geven startsein van de Koningsspelen

26 april 2024 · Leestijd 3 min

De 650 leerlingen van KBS Klippeholm en CBS Vesterhavet in Hoofddorp wachten vanochtend in spanning op de komst van de koning en koningin. Het koningspaar geeft daar vanochtend namelijk het startsein voor de Koningsspelen van 2024.

Het is een feestelijke ochtend voor veel kinderen. Vlak voor het begin van de vakantie wordt er in delen van het land namelijk de Koningsspelen gehouden. Een actieve middag waar zo'n 6.300 scholen zich voor hebben aangemeld. Extra feestelijk is het in Hoofddorp waar niemand minder dan koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun opwachting maken.

Lees verder onder de video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Gezonde start

Onder luid gejuich wordt het koningspaar ontvangen in Hoofddorp. Voor de twaalfde keer wordt het startsein gegeven van de Koningsspelen. Maar dat gaat nog altijd even enthousiast. De dag begint steevast met een gezond ontbijt en ook het koningspaar schuift bij de ontbijttafel aan. Tussen honderden leerlingen in oranje outfits zitten de koning en koningin – en dat levert leuke beelden op.

Lees verder onder de foto's.

koningsspelen-2024-maxima-aankomst
Koningin Máxima zwaait enthousiast naar het publiek in Hoofddorp.
koningsspelen-2024-koning-koningin-aankomst
Koning Willem-Alexander is net zo enthousiast.
koningsspelen-ontbijt-maxima
Tijdens het ontbijt gaan de koning en koningin in gesprek met de basisschoolleerlingen.
startsein-koningsspelen
Met één druk op de oranje knop gaan de Koningsspelen 2024 officieel van start.

Mode

Koningin Máxima combineert vandaag een grijze wollen top met een leren culotte. De paarsrode culotte zagen we voor het laatst 2019 in combinatie met een luchtige blouse en naaldhakken. Vanwege de mindere temperatuur draagt Máxima vandaag onder de culotte een paar hoge laarzen in exact dezelfde kleur als haar broek. Daarmee laat de koningin zien dat dit item ook prima in het voorjaar gedragen kan worden. Koning Willem-Alexander draagt een lichtblauw kostuum met een zalmkleurige das.

Lees verder onder de foto.

koningsspelen-maxima-outfit
Hier zie je de outfit van koningin Maxima vanaf de zijkant.

Leuke weetjes

Tijdens de Koningsspelen nemen de koning en koningin de tijd om met de kinderen te praten en daar komen leuke gesprekken uit voort. Zo onthulde koning Willem-Alexander in 2023 dat koningin Máxima "ontzettend goed kan zingen". En in 2022 kwam naar voren hoe fanatiek de twee zijn: "wij zijn heel fanatiek en de kinderen ook. Als we gaan tennissen, dan gaan we er helemaal voor", zei de koningin in 2022. "En daarna proberen we om een goede verliezer te zijn", zo vulde Willem-Alexander aan.

Lees verder onder de foto's.

koningsspelen-handje
De koning en koningin geven elke leerling die dat wil, graag een handje.
koningsspelen-touwtrekken
Koning Willem-Alexander kijkt toe bij een potje touwtrekken.
koningsspelen-2024-veld
De koning en koningin kijken naar de spelende kinderen.
koningsspelen-2024
Koningin Maxima is in gesprek met Richard Krajicek.
koningsspelen-2024-veld-2
Dit jaar vindt de twaalfde editie plaats van de Koningsspelen.

Koningsspelen 2024

Dit jaar staan de Koningsspelen in het teken van het thema 'Ontdek!'. Kinderen worden aangemoedigd om nieuwe dingen op het gebied van bewegen en gezonde voeding uit te proberen. Het is niet voor niets dat de koning en koningin Hoofddorp aandoen. KBS Klippeholm is bekroond met het vignet 'Bewegen en sport' van de Gezonde School. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die actief bijdragen aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Dit wordt onder meer bereikt door het aanbieden van extra bewegingsonderwijs en het bevorderen van gezonde voeding.

Foto's: ANP

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--